| Author |
Message |
Aleksa
Vladajuca klasa

|
Posted:
Sun Nov 19, 2006 10:59 am |
  |
Vidim otvarate temu o metalu a nigde nema tate metala...
Zao mi je sto tata nije na sina uspeo da prenese dusu...
Iskreno mnoge metalske pesme je izuzetno tesko odsvirati i ispevati, ali brzina i tezina nisu od tolikog znacaja za muziku koliko dusa.
Volim rock, tu i tamo slusam metal... Ne morate da se slozite sa mnom ali me zanima vase misljenje o ovoj muzici...
P.S. Neupuceni poput Jovana kome je sve to isto, nek se ne javljaju. |
_________________ Everything under the sun is in tune,
But the sun is eclypsed by the moon...
Last edited by Aleksa on Sun Nov 19, 2006 2:25 pm; edited 1 time in total |
|
  |
 |
vaske
Pocasni Clan

|
Posted:
Sun Nov 19, 2006 8:14 pm |
  |
Inace sto se tica rocka...pa ovako....
Ja iskreno vise volim metal vise od rocka ali to ne znaci da smatram rock losijim ili slicno... Mislim da je rock umeo dosta da komplikuje ( sa tekstovima, muzikom... )....
Po meni je metal unapredio muziku, doveo je do nekog kakvog-takvog savrsentsva ( Pogotovo isticem grupu Blind Guardian ), pojednostavio tekstove ( ali su mnogo jaci od recimo pola rock tekstova )....
U svakom slucaju mislim da je metal mnogo bolji naslednik nego sto je rock zacetnik...
P.S. Nista protiv Floyd-a, oni su ipak institucija.... |
_________________ „Prava neobična priča sadrži nešto više od zagonetnog ubistva, krvavih kostiju ili prilika obavijenih belim čaršavom i okovanih zvečećim lancima... Ona mora da bude prožeta izvesnom atmosferom neobjašnjivog užasa od kojeg staje dah i straha od spoljnih nepoznatih sila...” |
|
  |
 |
Aleksa
Vladajuca klasa

|
Posted:
Mon Nov 20, 2006 5:14 pm |
  |
"Po mom misljenju..." :p
Pa dobro tvoje misljenje...npr, meni su rock tekstovi neuporedivo bolji od metalskih. A Guardiane i ja volim da slusam, ali tekstove bas i ne gotivim. Nisam neki ljubitelj takve vrste fantastike...
Mislim, volim fantastiku ako je u sluzbi simbolike (a to i nije cest slucaj kod mnogih pesama Guardiana). Njih prvenstveno slusam zbog muzike koja mi se svidja.
A tekstovi u roku bas i jesu jednostavni (izuzev Pink Floyda (kod njih moras da citas tekst par puta da bi shvatio i to na neki svoj nacin)).
Grupe sa fantasticnim tekstovima: Scorpions, Doors, tu i tamo Uriah Heep i naravno PF ispred svih. Naveo sam samo poznte grupe...
E da, kakve god vam face izmamilo ovo sto cu reci, ali i Nirvana ima jako dobre (ako ih shvatis na pravi nacin) i mracne tekstove....no to ne menja cinjenicu da ja mrzim Kurta.... |
But the sun is eclypsed by the moon... |
|
  |
 |
vaske
Pocasni Clan

|
Posted:
Mon Nov 20, 2006 6:45 pm |
  |
Za pocetak se izvinjavam za gramaticku grasku...
Drugo... Sto se tice tekstova mislim da sa zeznutim tekstovima prednjace Pink Floyd-i i Zeppelini ( ako se tako pise )....
Sto se tice Kurta, on je bio poslednji hipik, i ako volis rock, logicno je da ga gotivis....
Ali svako ima pravo na svoje misljenje.... Ja recimo gotivim skroz Kurta... |
_________________ „Prava neobična priča sadrži nešto više od zagonetnog ubistva, krvavih kostiju ili prilika obavijenih belim čaršavom i okovanih zvečećim lancima... Ona mora da bude prožeta izvesnom atmosferom neobjašnjivog užasa od kojeg staje dah i straha od spoljnih nepoznatih sila...” |
|
  |
 |
Srdjan86
Site Admin

|
Posted:
Mon Nov 20, 2006 6:56 pm |
  |
Da i ja nesto kazem o rock-u. Kao i vecina metalaca poceo sam sa rokom i mislim da je to normalan put, rock je nesto sto ostaje za sva vremena nesto sto traje, ali kad si mlad zelis nesto novo, nesto brze, agresivnije i ako vec slusas rok tu se pojavljuje metal. Nisam vise mlad kao sto sam nekad bio i sad mi trenuno vise odgovara rock, da pustim kod kuce i da se opustim. Ali zato kad hocu da se ispraznim i iskacem normalno je da cu otici na neki metal koncert.
Metal je izasao iz rock-a (a voda je ipak najcistija na izvoru) zato mislim da rock ima vecu umetnicku vrednost
P.S. Kad si vec spomenuo Uriah Heep, samo da kazem da mi je ekstra zao sto nisam bio na gitarijadi da ih vidim uzivo |
_________________ The strength we have inside is
so much more than you will know
but if you can't see the life around
you'll always walk alone |
|
   |
 |
Aleksa
Vladajuca klasa

|
Posted:
Mon Nov 20, 2006 9:10 pm |
  |
Mislim nemoj pogresno da me shvatis, ja volim da cujem Nirvanine pesme jer je prava umetnost napraviti nesto tako lako za sviranje, a opet izuzetno dobro, ne volim Kurta kao osobu, bar zbog onog sto sam cuo o njemu. Npr, rekao je da se gnusa toga sto metalci slusaju njegovu muziku!?!!?!?!
Imao je tako neke budalaste izjave...
Mrzim i Guilmoura pa obozavam Pink Floyd... |
But the sun is eclypsed by the moon... |
|
  |
 |
Kallan
Zutokljunac

|
Posted:
Thu Nov 30, 2006 12:47 am |
  |
Licno,smatram da su rock balade nesto sto,pored klasike,jedino moze da istinski i dubinski opusti,ispuni i usreci coveka! |
_________________ Бог није ништа друго,до песме створене у Уму једног генија. |
|
  |
 |
NUSKMP
Fetus

|
Posted:
Tue Jun 23, 2009 2:18 am |
  |
Ma progresivni rock iz 70-ih je po meni jedini,koji se može uporediti i sa klasikom. |
|
|
  |
 |
|
|